torsdag 7 augusti 2008

Nu börjar det!




Och det känns spännande och nervöst och väldigt roligt. PEB som lovat hjälpa till och sponsra grunden till ateljén/Verkstan, representeras av fyra killar: arbetsledarna Henrik och Petrit, Micke och Norrman. Först fick det grävas en hel del och alldeles för stora stenar kom i dagen och fick grävas upp, kanske kan vi gräva ner dem någonstans på ägorna. Sedan var det dags att väga av och bestämma hur verkstan ska placeras, att hitta en bra höjd vid den sluttande vägen tog en stund. Till slut fick det bli en liten kompromiss med arkitekt-Marias ritning. Huset kan inte riktigt ligga så nära infartsvägen som vi tänkt utan fick flytta in en bit, beroende delvis på en stenklack. Det kommer ändå att kännas som om huset följer vägen och det kommer att bli bra. Det innebär att en av björkarna tyvärr får bli ved för att ge plats. Den planerade lilla "vägen hem" (enligt ritningen) kommer lite grand i skymundan men den ska finnas där ändå.

I morgon ska det komma ut bilar med material, grovt bergkross och makadam. Norrman ska gräva klart och materialet ska ut i grunden. En stenklack ska sprängas bort och makadamen ska tryckas till med en padda.

Nästa vecka ska formen byggas och betongkanten, syllen, ska gjutas. Efter det är PEB:s arbete, hittills, avslutat och Lyckeby Murningsarbeten ska ta vid och mura upp lecablocken som ska ligga i tre skift på syllen.

Men vi är inte där än, det återstår en del massor och stenar att ta hand om först…
/Anna

Inga kommentarer: