söndag 17 augusti 2008

Klart för gjutning



Aspö 15 augusti

Det börjar kännas att bygget har startat! Efter mycket mätande och många vinklar senare har Petrit, Andreas och Kristian gjort färdigt grunden och spikat ihop formen som vi ska gjuta syllen i. Även formen till det golv som ugnarna ska stå på är förberedd. Nu gäller det att få ut en tillräckligt stor betongbil så vi slipper två frakter. Cirka sju kubik räknar de med att det ska gå åt.
Nu kan man stå där ”inne” i huset och känna efter, så här stort blir det, här ska det vara en dörr och här går man ut i trädgården. Tur man har fantasi! Här på Aspö har bygget redan rönt viss uppmärksamhet och troligtvis en del spekulationer! Många nyfikna har varit och tittat. Jag funderar på att faktiskt sätta upp en skylt om bygget med adressen till bloggen och visa på vilka som är med och bygger.

När syllen är gjuten avslutar PEB sitt arbete på Aspö med att gräva ner dräneringsslangen runt om och ansluta till dagvattenledningen.Därefter är det dags för Birger Andersson, Lyckeby murningsarbete att mura lecablocken. Då behöver vi lite handräckning av vänner och bekanta. Men mer om det när det blir aktuellt.

Vinterarbete väntar också, Carlskrona Byggnadsvård har sponsrat med ett stort fönsterparti som ska skrapas och målas. Tjalle på Fönstertradition ha lovat ställa upp och kitta om bågarna.

Lilla snickarboden genomgår också en förvandling. Det ska bli min verkstad på Aspö fram tills ateljén är färdig. Mattias, Marcus och Bosse har isolerat och dragit om elen och gipsat. En hel del återstår bla spackling och målning.

Jag är så glad och tacksam för allt arbete ni lägger ner för att det här ska bli verklighet!

/ Anna

1 kommentar:

Ateljebygget sa...

Spännande Anna!
Bra med en skylt som kan leda in förbipasserande till bloggen, ett sätt att synliggöra alla aktörer som arbetar med projektet. Kommer du att lägga ut bilder också?
/Millan